Results 1 to 8 of 8

Thread: Not loading on ipad2

  1. #1
    Neuer skobbler
    Join Date
    21.12.2011
    Posts
    3

    Not loading on ipad2

    Hello,

    When you select a destination it fails to load up. It just sits with the progress bar not moving. Please help

  2. #2
    skobbler Support
    Join Date
    11.10.2010
    Posts
    1,226
    - Does your iPad 2 include 3g?
    - Which search mode are you using: online, hybrid or offline?
    - If offline: Did you install any offline maps? This is essential for offline use.

    Greetings,
    Christin

  3. #3
    Neuer skobbler
    Join Date
    21.12.2011
    Posts
    3
    Hi christin,

    Thanks very much for replying.

    My ipad2 does not have 3G. I have installed offline maps and I'm in offline mode.

    When I enter a destination it does not load up just stays on the loading screen. I live in a remote part of Ireland is it struggling to find my start point? Then again I'm in offline mode?? Baffled by it not working.

    thanks again

  4. #4
    skobbler Support
    Join Date
    11.10.2010
    Posts
    1,226
    Hi Terry,

    The reason for the app not working is that your iPad does not include 3g. The 3g tool doesn't only mean internet but it is also connected technically to the GPS receiver. So if your device is not equipped with 3g, you don't have a GPS receiver either - therefore, no navigation is possible because the app cannot locate you. Sorry if there was some misunderstanding - we pointed out in our iTunes description that 3g is essential for iPads.

    Greetings,
    Christin

  5. #5
    Neuer skobbler
    Join Date
    21.12.2011
    Posts
    3
    Hello,


    I thought if you downloaded the maps you could then be offline not requiring 3G. You could then enter your start and finish point.

    is this looking like It's not possible?

  6. #6
    Etablierter skobbler
    Join Date
    01.08.2011
    Posts
    85
    You don't need 3G (i.e. data from the internet during the navigation), but you need an iPad with 3G because iPads without 3G don't have GPS, so it won't find your position.

  7. #7
    Neuer skobbler
    Join Date
    30.04.2012
    Posts
    1

    Mr Boyle

    Quote Originally Posted by Terry1021 View Post
    Hello,

    When you select a destination it fails to load up. It just sits with the progress bar not moving. Please help
    I have used GPS NAV.Systems on cars, boats and planes but this is not good.

    Will not load a town or City without full address, am I doing something wrong?

  8. #8
    skobbler Support
    Join Date
    11.10.2010
    Posts
    1,226
    @Brian: Which search mode do you use? Any maps installed?

    Greetings
    Christin

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •